Országos CACT Vizsla Főverseny - 2018

Vizsla főverseny
Esemény időpontja
Esemény helyszíne

Kunszentmárton 5440
Magyarország

Az Országos Magyar Vadászkamara a 2021. évi Vadászati Világkiállításra készülve minden évben - így idén is - megrendezi az Országos CACT Vizsla Főversenyt.

Az OMVK - a MEOESZ közreműködésével – a vizslás vadászok részére idén is megrendezi a nagy hagyományokkal rendelkező Főversenyt.

A versenysorozat első válogatói az OMVK területi szervezetei rendezésében zajlanak, ahonnan az első 3-3 kutya jut be a két regionális elődöntőbe, melyek időpontjai: szeptember 22-23 (Kunszentmárton)és szeptember 29-30 (Bátaapáti). A központi rendezvény időpontja 2018. október 12-14, helyszíne a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központja.

Az idei évben újdonság, hogy a Főverseny tradícióját követve a Mindenes vizslaverseny szabályai szerint kerül meghirdetésre a versenysorozat, továbbá, hogy a regionális versenyek győztesei is CACT címet kaphatnak.

 

Részvételi feltételek:

  • A megyei válogatóversenyen nevezhet és részt vehet az a vizsla (FCI VII-es fajtacsoporthoz tartozó), amelyik rendelkezik magyar származási lappal, érvényes oltási igazolással és VAV vizsgával.
  • Egy tulajdonos egy vizslát nevezhet a tulajdonos lakhelye szerinti megyei versenyen. A főverseny keretében más megyében nevezni nem lehet.
  • A vizslát az a nevezésben megjelölt vezető vezetheti a versenyen, aki magyar állampolgár és rendelkezik érvényes vadászjeggyel, illetve nem áll a kinológiával kapcsolatos hatósági, OMVK vagy fajta klub vizsgálat, eljárás alatt.

 

Bírálat, értékelés, minősítés

A verseny a MEOESZ által kiadott Vadászkutya vizsga- és versenyszabályzat utolsó aktuális – 2004-ben kiadott – verziója szerinti, Mindenes vizsga- és verseny vizslák részére kiírása alapján kerül megrendezésre.

A kutyákat elbírálni, értékelni és minősíteni, valamint a versenyek egyéni helyezésének sorrendjét is ez alapján kell megállapítani.

 

A szervezők szándéka, hogy a Főverseny ideje alatt a nagyközönséget is csalogató egyéb – elsősorban vadászkutyás – programokkal színesíti a rendezvényt.

 

A főversennyel kapcsolatos további részletekről, a megyei válogatókról érdeklődni az OMVK Területi Szervezeteinek kinológusainál lehet.