Belföld

VAV vizsga felkészítő és vizsga

VAV vizsga felkészítő és vizsga
A Tolna Megyei Vadászkamara 2019.09.14-én VAV vizsga felkészítőt, 2019.09.15-én pedig VAV vizsgát rendezett Németkéren. A felkészítőn összesen 12 kutya vett részt, akik a vizsgán is bemutatták az általuk megszerzett tudást.

A felkészítő remek hangulatban zajlott, mindenki lehetőséget kapott a különböző feladatok gyakorlására, egymásnak szurkolva, illetve egymást bíztatva vezették kutyáikat a résztvevők.

Lőttvad elhozó vetélkedő

Lőttvad elhozó vetélkedő
Az Országos Magyar Vadászkamara a 2019. évi Országos Vizsla Főverseny kísérőprogramjaként lőttvad elhozó vetélkedőt hirdet.

A vetélkedő időpontja:     2019. október 13. (vasárnap) 10.00 óra

helyszíne: VADEX Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Centrum

 

Informatikai szolgáltatási pályázat nyertese

Informatikai szolgáltatási pályázat nyertese

Az Országos Magyar Vadászkamara 2019. augusztus 13-án nyílt pályázatot ír ki a mintegy 65 ezer tagjának központi nyilvántartását, a vadászjegyek kiállítását/érvényesítését és a vadászvizsgáztatással kapcsolatos feladatellátást támogató informatikai rendszer egyedi fejlesztésére és a rendszer egy éves üzemeltetésére.

 

Az informatikai rendszerre vonatkozó pályázati felhívás a Vadászkamara www.omvk.hu hivatalos honlapján elektronikus formában jelent meg. A pályázat benyújtásának határideje 2019. augusztus 26. napja 14 óra volt.

Augusztusi Elnökségi ülés

Augusztusi Elnökségi ülés
Az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége 2019. augusztus 16-án tartotta soron következő ülését, melyen döntött a Vadgazdálkodási Alap idei pályázati kiírásáról.

Az első napirendi pont az Országos Vadgazdálkodási Alap működési szabályzatának, valamint a 2020/2021. évi pályázati felhívásának elfogadása volt.

1971-es emlékkiállítás nyílt

1971-es emlékkiállítás nyílt

2019. május 9-én ünnepélyes keretek között nyílt meg az 1971-es világkiállításra emlékező időszaki kiállítás a hatvani Széchényi Zsigmond Vadászati Múzeumban.

 

Dr. Ujváry Tamás a múzeum ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A meghívott vendégek között volt többek között Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, és Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti kiállítás kormánybiztosa.